27.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalProiectul Brestei intră la avizat

Proiectul Brestei intră la avizat

Primele străzi din Craiova care vor intra în programul de modernizare pe bani europeni sunt Brestei, Pelendava, Toamnei, Amaradiei, Olteniei şi Tineretului.

Numărul documentaţiilor pentru intervenţii în infrastructura rutieră a Craiovei cu finanţare europeană, prin Programul Operaţional Regional, a crescut la şapte. Primăria adaugă la proiectul pentru realizarea pasajului suprateran alte şase proiecte, fiecare vizând modernizarea câte unei străzi din Bănie. Dacă mâine vor primi avizul consiliului local, convocat în şedinţă extraordinară, proiectele vor fi depuse la evaluare, existând mari şanse ca în această toamnă să fie semnate contractele de finanţare. Străzile Brestei, Pelendava, Toamnei, Amaradiei, precum şi bulevardele Olteniei şi Tineretului sunt incluse în această tranşă a POR, investiţiile în reparaţia celor şase artere de circulaţie fiind estimate la 74 de milioane de lei, din care 98% sunt fonduri nerambursabile. Cele mai mari costuri sunt previzionate în cazul reparaţiei bulevardului Olteniei – 22 de milioane de lei. Unele dintre aceste străzi ar putea fi reabilitate până la sfârşitul anului viitor, având în vedere durata de execuţie stabilită prin proiecte – şapte şi opt luni, maximum zece, şi faptul că, de fiecare dată, constructorii comprimă timpul de execuţie pentru a câştiga licitaţiile.

Contractul pasajului, semnat în septembrie

Proiectul pentru construcţia podului din Valea Vlăcii este în perioada de precontractare. Primăria mai are de făcut mici retuşuri, după care se intră în faza finală. Potrivit directorului Zonei Metropolitane Craiova, Laurenţiu Diaconu, contractul de finanţare va fi semnat cel mai probabil la sfârşitul acestei luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII